Starea sănătății opozantului rus Navalnîi se ameliorează (spital german)

  • 28 August 2020 17:47
Starea sănătății opozantului rus Navalnîi se ameliorează (spital german)

Starea de sănătate a principalului opozant rus Aleksei Navalnîi înregistrează ''unele ameliorări'', a anunțat vineri spitalul din Berlin unde acesta este tratat de când a fost victima unei posibile otrăviri în Rusia, potrivit autorităților germane, relatează AFP, preluat de Agerpres.

''Au existat unele ameliorări ale simptomelor cauzate de ingestia'' unei substanțe din grupul de inhibitori ai colinesterazei, la originea otrăvirii, a anunțat Spitalul Charité, într-un comunicat, precizând că Navalnîi se află încă în comă indusă și sub asistență respiratorie.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmyche, a confirmat într-un mesaj pe Twitter că în prezent nu există ''o amenințare gravă pentru viața acestuia''. ''Cu toate acestea, medicii sunt întotdeauna atenți la orice prognostic'', a adăugat ea.

Spitalul a reiterat că nu este posibil în acest stadiu să se stabilească dacă rusul, în vârstă de 44 de ani, ar putea rămâne cu sechele pe termen lung din cauza ''acestei intoxicații grele''.

Luni, la două zile de ce a fost spitalizat de urgență în Germania, medicii de la Spitalul Charité au anunțat că au identificat urme de otrăvire cu o substanță din grupul de inhibitori ai colinesterazei, din care fac parte arme chimice puternice numite ''agenți inervanți''. Printre acestea: celebrul sarin, VX sau Noviciokul rus, utilizat pentru otrăvirea fostului spion Serghei Skripal și a fiicei acestuia Iulia, în 2018, în Anglia.

Medicii ruși care l-au tratat pe Aleksei Navalnîi în timpul spitalizării sale în Siberia au dat asigurări că nu au găsit în urma testelor o astfel de substanță în organismul opozantului.

Principalul opozant al puterii președintelui Vladimir Putin, autorul unor publicații care denunță corupția elitelor ruse, care sunt distribuite la scară largă pe rețelele de socializare, Aleksei Navalnîi a fost transferat sâmbătă din Siberia la un spital din Berlin.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău