Starea de urgență în Sănătate Publică a fost anulată

  • 15 Aprilie 2022 12:23
Starea de urgență în Sănătate Publică a fost anulată

Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică (CNESP) a decis anularea stării de urgență în sănătate publică, anunță ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

“Au fost 2 ani grei, cu mult efort, muncă a multor oameni, emoții, lacrimi, restricții, lockdown-ri, dor, stres, durere și pierderi. 11470 de pierderi de vieți omenești a fost prețul. Au decedat la datorie colegii noștri. Fiecare familie a pierdut pe cineva drag, fie rude sau prieteni. Fiecare familie s-a confruntat cu această boală de nesuferit.
 
Vreau să mulțumesc echipei Ministerului Sănătății care doi ani a lucrat într-un ritm extraordinar de intens și stresant, prin contribuția lor aducând mai aproape ziua de astăzi. Și vreau să mă închin în fața colegilor mei medici, asistenți, felceri de pe ambulanțe, infirmiere care zi de zi își făceau datoria și luptau pentru a salva cât mai multe vieți, cu riscul de a o pierde pe propria. Lumină multă acolo sus colegilor care au plecat dintre noi....
 
Vă doresc tuturora sănătate căci într-adevăr “e cea mai scumpă dintre toate”. Și sper că am ieșit din această perioadă grea cu lecția învățată - să avem grijă de sănătatea noastră și celor dragi, să prevenim decât să ajungem să tratăm, să ne pese. Vă încurajez să purtați mască în continuare în spațiile aglomerate, în orice magazin - mare sau mic, în transportul public, astfel ca niciodată să nu mai trecem prin ce am trecut și cine încă nu s- vaccinat, să o facă fără întârziere. Fiți sănătoși!”, scrie Nemerenco pe pagina sa de Facebook.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău