Starea de urgență în R. Moldova a fost prelungită cu 60 de zile

  • 21 Septembrie 2023 13:38
Starea de urgență în R. Moldova a fost prelungită cu 60 de zile

Starea de urgență în R. Moldova a fost prelungită cu 60 de zile. Proiectul a fost susținut de 57 de voturi ale deputaților PAS, transmite Radio Chișinău.

Prelungirea stării de urgență este determinată de riscurile persistente la adresa securității Rep. Moldova în contextul războiului din vecinătatea imediată, atacurile rusești cu rachete asupra infrastructurii portuare ucrainene din apropierea frontierei de stat, dar și asupra infrastructurii energetice din Ucraina, ce ar putea duce la perturbarea aprovizionării cu energie electrică a Rep. Moldova.

De asemenea, au fost luate în considerare potențialele riscuri în domeniul securității cibernetice și informaționale, a infrastructurii de comunicații și de transport.

Starea de urgență în Rep. Moldova a fost instituită de la începutul războiului în Ucraina, de atunci fiind prelungită de mai multe ori.

Prelungirea stării de urgență a fost criticată de deputații socialiști, care au cerut scoaterea proiectului de pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului de astăzi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
11
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău