Starea de urgență din Egipt a fost ridicată pentru prima oară în ultimii patru ani

  • 26 Octombrie 2021 12:46
Starea de urgență din Egipt a fost ridicată pentru prima oară în ultimii patru ani

Președintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi a anunțat că va fi ridicată starea de urgență instituită în țară în urmă cu patru ani, scrie Reuters.

"Egiptul a devenit, datorită mărețului său popor și oamenilor loiali, o oază de securitate și stabilitate în regiune. De aceea am decis să anulez reînnoirea stării de urgență în toată țara", a transmis Abdel Fattah al-Sissi pe pagina sa oficială de Facebook, potrivit DIGI24.ro

Introdusă pe întreg teritoriul în aprilie 2017, în urma atentatelor sângeroase revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) împotriva unor biserici copte - principala minoritate creștină din Orientul Mijlociu - în orașele Tanta și Alexandria (nord), starea de urgență a fost reînnoită încontinuu de atunci.

În 2014, a fost instituită în Peninsula Sinai (est). În această regiune, este de asemenea în vigoare interdicția de a circula pe timpul nopții, care începe în unele districte din nordul peninsulei la orele 19.00 (17.00 GMT).

Din februarie 2018, armata și poliția egipteană desfășoară o vastă operațiune "antiteroristă" în Peninsula Sinai, dar și în zone din deșertul occidental, între Valea Nilului și frontiera cu Libia.

Starea de urgență a extins considerabil puterile poliției cu privire la arestări, măsuri de supraveghere și restricții privind libertatea de mișcare.

ONG-urile pentru drepturile omului denunță regulat atacurile asupra libertăților individuale în contextul stării de urgență din Egipt, unde Abdel Fattah al-Sissi conduce, de la instalarea sa la putere în 2013, o represiune feroce împotriva tuturor formelor de opoziție. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău