Starea de sănătate a celor trei români răniți în Bruxelles evoluează bine

  • 24 Martie 2016 18:24
Starea de sănătate a celor trei români răniți în Bruxelles evoluează bine

Starea de sănătate a celor trei pacienți români internați în urma atentatelor evoluează bine.

Bilanțul atacurilor teroriste din Bruxelles arată, în continuare, 31 de morți, dar a crescut numărul răniților la 310.

Între timp, continuă recunoașterea victimelor, iar Belgia își comemorează victimele, prin cele trei zile de doliu național.

La această oră, sunt așteptați să se reunească, de urgență, la Bruxelles, miniștrii internelor și justiției europeni, în urma atacurilor teroriste din capitala administrativă a Europei.

Atmosfera este în continuare tensionată, multă tristețe, șoc, sunt controale peste tot, în spațiile comerciale mari, în gări și în celelalte aeroporturi, /.../ Zaventem, care ar urma să se redeschidă mâine. Imaginile filmate de un amator, după explozii, în aeroport, după atac, sunt de un impact emoțional enorm.

Poliția continuă să caute cel puțin doi suspecți.

Tocmai s-a încheiat o ceremonie în fața Parlamentului Federal, de reculegere și omagiu adus victimelor atentatelor.

Au fost prezenți regele și regina, premierul, dar și președintele Comisiei Europene; cei doi miniștri de interne și justiție au participat și ei, după ce și-au înaintat demisia, iar primul ministru le-a refuzat-o.

Socialiștii, care sunt în opoziție, cer să se afle adevărul privind declarațiile făcute de președintele turc Erdogan, potrivit cărora unul din cei doi frați teroriști kamikaze din aeroport, Ibrahim Bachraoui, a fost expulzat din Turcia în Belgia, anul mtrecut, ca fiind suspect de terorism.

Autoritățile belgiene recunosc că acesta a fost arestat în 2010, după un jaf armat, dar a fost eliberat în 2014, deși trebuia să stea în închisoare până în 2019.

Închei și cu o informație de ultim moment primită de la Ambasada României, că la Spitalul Militar Reine Astrid, unde se aflau și pacienții români răniți în grupul Colectiv, au fost externați patru, sunt bine, sunt în ambulatoriu, tratați.

Au mai rămas doar doi care nu puteau fi externați.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău