Stagiul practic pentru studenții de la medicină, care urma să înceapă la 6 iulie, a fost amânat

  • 02 Iulie 2020 15:57
Stagiul practic pentru studenții de la medicină, care urma să înceapă la 6 iulie, a fost amânat

Stagiul clinic de două săptămâni pentru studenții anului II și III de la Universitatea de Medicină și Farmacie “Nicolae Testimițanu”, care urma să înceapă la 6 iulie, a fost transferat pentru o altă perioadă.

Decizia a fost luată de către Senatul universității în legătură cu situația epidemiologică și decizia autorităților de a prelungi starea de urgență în sănătate publică până la 15 iulie. Șefa serviciului de presă al USFM, Silvia Ciubrei, a comunicat că stagiul clinic urmează să fie efectuat fie la toamnă, fie la primăvara anului viitor.

Stagiu practic de vară este preconizat, conform planului de învățământ, doar pentru studenții anului II la îngrijirea bolnavului și pentru studenții din anul III – la asistența medicală. Dacă o să fie bine în toamnă, ei vor merge în toamnă. Dacă nu va fi bine în toamnă, vor merge în primăvară. Cert este că ei nu pot trece peste această etapă dacă nu au stagiu practic.

Pentru ceilalți studenți schimbări în procesul educațional nu au intervenit, a mai spus șefa serviciului de presă al USFM.

Conform programului, studenții din anul IV, V, VI nu au stagiu practic de vară. Ei au, începând cu anul IV, disciplini clinice la 95 de baze clinice universitare. Deci, practic toate disciplinele clinice au loc în spitale, la patul bolnavului. Luna iulie ei, încă, învață, se finalizează anul de studii și luna august este vacanță.

Anterior, părinții studenților anului II și III s-au arătat nemulțumiți de intenția administrației universității de a trimite studenții să facă stagiul practic în instituțiile medicale. Părinții menționau atunci că, astfel, se vrea soluționarea problemei insuficienței lucrătorilor medicali implicați în tratarea pacienților infectați cu COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău