Stagii profesionale plătite în instituțiile publice: „Credem foarte mult în potențialul tinerilor” - Ana Calinici, secretar de stat al Guvernului

  • 09 Octombrie 2023 19:23
Stagii profesionale plătite în instituțiile publice: „Credem foarte mult în potențialul tinerilor” - Ana Calinici, secretar de stat al Guvernului

Până la 16 octombrie, tinerii pot depune dosarele pentru programul de stagii plătite în serviciul public, prin intermediul platformei stagii.gov.md. Pe parcursul săptămânii trecute, secretarul de stat al Guvernului, Ana Calinici, a vizitat trei universități din Republica Moldova, discutând cu tinerii despre beneficiile și stimulentele pe care le oferă programul de stagii, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și protocol a Executivului.

„Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani își vor putea desfășura activitatea în cadrul Secretariatului Parlamentului, Aparatului Președintelui, Cancelariei de Stat și altor autorități publice centrale, beneficiind de o bursă de 3000 de lei. Vă așteptăm în instituțiile publice, unde garantat veți acumula experiență profesională și veți putea contribui, alături de noi, la construirea unui stat european. Credem foarte mult în potențialul tinerilor și vrem să producem împreună schimbarea mult așteptată”, a menționat secretarul de stat, Ana Calinici. 

Studenții au exprimat interes pentru programul de stagii, lansat de Guvern, și au apreciat oportunitățile pe care le oferă pentru lansarea carierei în serviciul public. 

„Aceste stagii sunt, cu siguranță, o oportunitate foarte bună pentru studenți, mai ales pentru cei care se află pe ultima sută de metri și care încă nu au înțeles în ce direcție să-și încerce abilitățile practice, în combinație cu teoria. Foarte mult mi-a plăcut faptul că putem fi angajați și vom fi remunerați. Este o oportunitate extraordinară pentru un student”, a spus studenta ULIM, Daniela Hamza.

„Cred că acest program ar sparge clișeul că este greu să ajungi în serviciul public”, a menționat studenta Academiei de Studii Economice, Valentina Vrânceanu.

„Consider că este un program oportun și eu aș candida cu mare drag”, a adăugat Lia Musteață, studentă USM.

Pentru a participa la program, tinerii vor completa un formular pe site-ul stagii.gov.md, iar după evaluarea dosarelor vor fi invitați la un scurt interviu. Câștigătorii vor încheia contractul de stagii cu instituția gazdă și vor fi remunerați proporțional orelor desfășurate. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 16 octombrie 2023. 

Campania de informare și vizibilitate a programului de stagii guvernamentale este realizată cu sprijinul Uniunii Europene. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău