Sri Lanka | Biserica renunță la autorizarea slujbelor, duminică, de teama unor noi atentate

  • 02 Mai 2019 13:25
Sri Lanka | Biserica renunță la autorizarea slujbelor, duminică, de teama unor noi atentate

Biserica Catolică din Sri Lanka a renunțat să autorizeze reluarea, duminică, a slujbelor religioase din cauza unei 'amenințări specifice' de noi atentate asupra a cel puțin două lăcașuri de cult din insula îndoliată după masacrul de Paște, transmite AFP.

Arhiepiscopul de Colombo, Malcolm Ranjith, dorea ca slujbele regulate să reînceapă din 5 mai, dar continuarea amenințării l-a determinat să amâne această reluare pe termen nedefinit, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al cardinalului.

'La sfatul forțelor de securitate, am decis ca nicio slujbă să nu fie ținută duminică în biserici. Există o amenințare specifică împotriva a două locuri', a spus acesta.

Cel puțin 257 de persoane au fost ucise pe 21 aprilie într-o serie de atacuri asupra a trei biserici și trei hoteluri din Sri Lanka.

Cardinalul Malcolm Ranjith a oficiat duminică o slujbă religioasă privată difuzată în direct la televiziune. Toate slujbele religioase publice au fost anulate.

Miercuri, partidele politice și-au anulat de asemenea manifestațiile cu ocazia zilei de 1 Mai de teama atentatelor.

Cardinalul a sperat ca unele slujbe să poată fi oficiate duminica aceasta, înainte de o reluare mai extinsă în funcție de evoluția situației.

De la atentatele de Paște, bisericile beneficiază de pază armată.

Ofițeri de protecție au fost alocați pentru protecția cardinalului, precum și un important contingent de forțe de securitate în jurul casei sale. El a refuzat în schimb limuzina blindată oferită de guvern, preferând să circule în mașina sa obișnuită.

'Nu mi-e teamă. Nu am nevoie de vehicule blindate pentru a mă deplasa. Domnul este protectorul meu. Dar vreau securitate pentru poporul meu și pentru țară', a spus arhiepiscopul.

Poliția a spus că a arestat peste 150 de suspecți după masacrul de Paște.

Directorul general al serviciilor de sănătate Anil Jasinghe a anunțat joi că bilanțul atacurilor din 21 aprilie a ajuns la 257 de morți, după decesul unor persoane internate în spital.

Sri Lanka a precizat că a identificat 42 de cetățeni străini printre persoanele decedate, mai mulți străini fiind încă dați dispăruți.

Autoritățile au atribuit responsabilitatea masacrului unui grup islamist local afiliat grupării jihadiste Statul Islamic, care a revendicat baia de sânge.

sursa: AGERPRES

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău