Sri Lanka | Bilanțul atentatelor a ajuns la 310 morți. Poliția a reținut mai multe persoane

  • 23 Aprilie 2019 08:40
Sri Lanka | Bilanțul atentatelor a ajuns la 310 morți. Poliția a reținut mai multe persoane

Bilanțul atentatelor de duminică din Sri Lanka a ajuns marți la 310 morți, după ce mai mulți răniți au decedat din cauza rănilor, a anunțat poliția locală, care a efectuat noi arestări, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Autoritățile au reținut până în acest moment 40 de persoane în ancheta asupra acestor atacuri atribuite unei mișcări islamiste locale, National Thowheeth Jama'ath (NTJ), a precizat purtătorul de cuvânt al poliției, Ruwan Gunasekera.

Precedentul bilanț era de 290 de morți, iar numărul răniților a rămas în jur de 500.

Sri Lanka a ținut marți dimineață trei minute de reculegere în memoria victimelor mai multor kamikaze care au atacat hoteluri de lux și biserici care celebrau slujba de Paștele catolic în mai multe puncte din această insulă din Asia de Sud.

Guvernul a decretat ziua de marți drept zi de doliu național. Magazinele care vând alcool sunt închise, drapelele au fost arborate în bernă, iar radiourile și televiziunile trebuie să își adapteze programele muzicale la solemnitatea momentului.

La Biserica Sfântul Anton din Colombo, scena primului atentat sinucigaș de duminică dimineață, zeci de persoane s-au rugat în liniște, cu lumânări în mână, unii reținându-și cu greu lacrimile. După cele trei minute de tăcere, mulțimea a rostit o rugăciune cu voce tare.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău