Spusele lui Lavrov sunt ca buzduganul zmeului care anunță venirea pericolului (Timpul)

  • 26 Iulie 2013 10:49
Spusele lui Lavrov sunt ca buzduganul zmeului care anunță venirea pericolului (Timpul)

REVISTA PRESEI DIN 26 IULIE

Spusele ministrului rus de Externe despre marele interes al Moscovei față de semnarea Acordului de asociere Republica Moldova-UE sunt ca buzduganul zmeului care anunță venirea pericolului, observă George Damian în Timpul. Lavrov a declarat că vrea să știe cum vor influența angajamentele Chișinăului față de Uniunea Europeană comerțul dintre Republica Moldova și Federația Rusă. Iar cum Federația Rusă este unul dintre principalii parteneri economic ai Republicii Moldova, îndoielile lui Lavrov ca asocierea va avea un impact pozitiv, încep să miroasă neplăcut, a șantaj, comentează Timpul.

Kremlinul ne-a mai exclus o dată de pe piața lui, scrie și Petru Bogatu în Jurnal de Chișinău, referindu-se la declarațiile ministrului rus. A fost greu, dar am rezistat, amintește publicistul. Mai mult, în urma boicotului rusesc de altădată, Republica Moldova a izbutit să-și extindă exporturile în țările Uniunii Europene.

Părinții le sunt recunoscători medicilor care le-au operat copilul cu o bormașină industrială, scrie Jurnal de Chișinău. Pentru ei contează profesionalismul medicilor și rezultatul, de aceia părinții copiilor operați cu instrumente folosite in constructii susțin că nu sunt deranjați deloc de acest lucru. Dincolo de scandalul care a luat amploare în urma difuzării filmelor din sala de operație, imagini „șocante” ce au făcut înconjurul lumii, Jurnal de Chișinău a încercat să afle originea conflictului dintre medicii Starciuc și frații Curcă de la spitalul Ignatenco.

Întrebarea pe care (și-)o pune azi oricine discută despre „criza de la Ignatenco” e cum de am ajuns să avem un astfel de sistem medical, scrie Sorina Ștefârță în Ziarul Național. În opinia autoarei „criză de la Ignatenco” se transformă în vârful unui mare aisberg, numit sistemul medical moldovenesc, care continuă să fie pervertit și de noi, dar mai ales de mulți dintre exponenții lui. O pervertire care începe la facultate - unde se merge pentru că „mama și tata și bunicii sunt medici, - și se termină cu luptele de clan.

Cei mai mulți dintre demnitarii moldoveni au învățat în Occident, mai aflam din Ziarul National. Avem mai mulți deputați și miniștri cu două-treidiplome universitare, care au învățat în România, Franța, Marea Britanie, Austria, Belgia, SUA. Un deputat și-a făcut studiile la o vestită universitate din Africa de Sud. Iar unul dintre membrii Cabinetului de Miniștri este absolvent al prestigioasei Universități de la Harvard.

Adevarul a incercat sa afle cum apar și cât ne costă semnele și marcajele rutiere. Pentru marcarea străzilor, anul trecut municipalitatea a cheltuit trei milioane de lei, fiind cumpărate 41 de tone de vopsea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău