Sprijin în Congresul SUA pentru ridicarea vizelor pentru români

  • 09 Iunie 2017 08:42
Sprijin în Congresul SUA pentru ridicarea vizelor pentru români

Ridicarea vizelor pentru români a fost unul dintre subiectele discutate, ieri, la Washington, de președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a scris în această dimineață pe Facebook că le-a transmis congresmenilor cu care s-a întâlnit cât este de importantă includerea în programul Visa Waiver.

Membrii legislativului l-au asigurat pe Klaus Iohannis că sprijină ridicarea vizelor pentru români. În legislativul de la Washington există și un grup de prietenie cu România, care promovează interesele țării noastre la vârful puterii americani. Unii membri ai acestui grup au fost onorați de șeful statului, transmite Digi24.

Într-adevăr, România este cel mai bun partener pe care Statele Unite îl pot avea”, a declarat Klaus Iohannis, președintele României.

Întâlnirea de la Capitoliu a fost o nouă ocazie pentru Klaus Iohannis să amintească faptul că România poate contribui la întărirea relației transatlantice.

Șeful statului a atras atenția că o relație puternică dintre SUA și UE este vitală pentru viitorul civilizației democratice.

Membrii Congresului american s-au arătat interesați și preocupați de situația de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre și au apreciat rolul României în menținerea stabilității zonei.

„Vă aflați într-o zonă dură a lumii, în contextul în care agresiunea Rusiei continuă să fie o problemă. Ne bazăm pe Aliații din estul Europei. Și ne bazăm pe România și vom fi acolo pentru a vă sprijini”, a declarat Devin Nunes, președinte al Comitetului pentru Informații din Camera Reprezentanților.

La rândul său, Klaus Iohannis a precizat că România și statele pe Flancul Estic al NATO se bazează pe angajamentul continuu al Statelor Unite.

Întrevederea de aproximativ o jumătate de oră a fost urmată de o ceremonie organizată în Capitoliu. Klaus Iohannis a decorat cu Ordinul Național „Steaua României” mai mulți membri ai Congresului american, cu prilejul aniversării a 20 de ani de Parteneriat Strategic.

„Apreciez foarte mult și sunt conștient de eforturile pe care le depuneți, pentru a face cunoscută România și importanța pe care o are pentru Statele Unite, aici în Washington, în Capitoliu și la nivelul administrației. Aceste decorații sunt adevărate simboluri ale încrederii dintre țările noastre și dintre națiunile noastre”, a afirmat președintele român.

A fost un gest de apreciere pentru implicarea personală a oficialilor americani în cadrul cooperării politice, militare și economice dintre România și Statele Unite.

Domnule președinte, vă mulțumesc foarte bine și Dumnezeu să binecuvânteze România!”, a spus Jackie Walorski, membru în Grupul de Prietenie pentru România.

Astăzi, președintele Klaus Iohannis va fi primit la Casa Albă de președintele american Donald Trump. Este cel mai important moment al vizitei pe care liderul de la Cotroceni o face în Statele Unite ale Americii. Cei doi șefi de stat vor discuta, printre altele, despre problemele de securitate pe flancul estic și vor aborda și chestiuni economice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:5,66 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău