Spotify anunță măsuri împotriva dezinformării despre COVID-19 după numeroase critici

  • 31 Ianuarie 2022 19:02
Spotify anunță măsuri împotriva dezinformării despre COVID-19 după numeroase critici

Spotify va lua măsuri pentru a combate dezinformarea despre COVID-19 pe platforma sa, a anunțat duminică gigantul suedez de streaming muzical, după o mișcare de boicot lansată de starul rock canadiano-american Neil Young, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Numărul unu mondial al industriei de streaming muzical va introduce link-uri în toate podcasturile sale despre COVID-19, care îi vor ghida pe utilizatori către informații concrete și din surse științifice, a anunțat directorul general și fondatorul Spotify, Daniel Ek.

"Pe baza feedback-ului pe care l-am primit în ultimele săptămâni, a devenit clar pentru mine că avem obligația de a face mai mult pentru a oferi echilibru și acces la informații larg acceptate oferite de comunitățile medicale și științifice", a declarat miliardarul suedez într-un comunicat.

"Acest nou efort de combatere a dezinformării va fi lansat în țările din întreaga lume în zilele următoare. Din câte știm, aceste sfaturi asupra conținutului sunt o premieră pentru o platformă importantă de podcast", a mai spus el.

Spotify și-a anunțat, de asemenea, duminică regulile de utilizare și a precizat că "testează modalități" de a semnala mai bine creatorilor de podcast "ce este acceptabil", fără a menționa în mod deschis sancțiuni.

Acest anunț vine în urma unei controverse inițiate de cântărețul Neil Young, care a anunțat săptămâna trecută că își retrage muzica de pe această platformă de streaming după ce a acuzat compania că promovează dezinformările despre COVID-19 prin găzduirea unui podcast al popularului și controversatului prezentator Joe Rogan.

Joe Rogan, al cărui contract semnat anul trecut cu Spotify a fost estimat la 100 de milioane de dolari, este acuzat că a descurajat vaccinarea anti-COVID-19 în rândul tinerilor și că a promovat utilizarea unui tratament neautorizat, cu Ivermectină, împotriva noului coronavirus. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău