Spotify a anunțat o creștere a numărului de utilizatori și a profiturilor

  • 28 Octombrie 2019 15:10
Spotify a anunțat o creștere a numărului de utilizatori și a profiturilor

Serviciul de streaming muzical Spotify a anunțat luni că are 248 de milioane de utilizatori, o creștere cu aproape o treime de la an la an și profituri mai mari în al treilea trimestru, informează DPA, preluat de Agerpres.

Profitul net în al treilea trimestru a fost de 241 de milioane de euro în comparație cu 43 de milioane de euro în urmă cu un an, potrivit Spotify Technology S.A.

Veniturile înregistrate au fost de 1,7 miliarde de euro, în creștere cu 28% în comparație cu perioada iulie-septembrie din 2018.

Compania Spotify este listată la Bursa din New York (NYSE) începând din aprilie 2018.

Compania, înregistrată la Luxemburg, a declarat că avea 113 milioane de abonați premium la sfârșitul lunii septembrie, în creștere cu 31% de la an la an.

Creșterea cea mai mare a numărului de utilizatori a fost consemnată în America Latină și Asia de Sud-Est, a declarat firma suedeză.

Comparativ cu unul dintre rivalii săi, Apple, Spotify a indicat că ''informațiile date publicității arată că adăugăm aproximativ de două ori mai mulți abonați pe lună față de ei''.

Compania a adăugat că ''estimările noastre sugerează faptul că noi continuăm să adăugăm utilizatori în comparație cu Amazon'', un alt concurent.

În previziunile pentru trimestrul următor, Spotify a estimat că va avea între 255 și 270 de milioane de utilizatori până la sfârșitul anului 2019.

Spotify are utilizatori în 79 de țări.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău