Sportivul a fost executat, chiar dacă inclusiv președintele SUA a cerut eliberarea lui Navid Afkari

  • 12 Septembrie 2020 19:00
Sportivul a fost executat, chiar dacă inclusiv președintele SUA a cerut eliberarea lui Navid Afkari

Luptătorul Navid Afkari a fost executat sâmbătă. El a fost găsit vinovat de un tribunal din Teheran pentru că ar fi ucis un funcționar în timpul unei manifestații în 2018.

Cu toate că se știa despre o amânare de șase luni a punerii în aplicare a sentinței, fostul sportiv a fost executat la numai 10 zile de la decizie, în ciuda implicării lumii sportului și nu numai la nivel mondial, potrivit DIGIsport.ro.

Navid Afkari a fost executat, sâmbătă, în închisoarea Abel-Abad din Shiraz

Chiar și președintele american Donald Trump a cerut Iranului să nu îl execute pe bărbatul în vârstă de 27 de ani. însă niciun apel nu a avut ecou. Deși familia și avocații lui Navid susțin că mărturia care a dus la condamnarea sportivului a fost smulsă prin tortură

Am lovit de două ori, o dată și apoi încă o dată”, a sunat povestea uciderii lui Hassan Turkman, agentul de pază al unei companii producătoare de apă, difuzată de televiziunea de stat din Iran.

Nu există vreo imagine cu momentul crimei”, a notat Hassan Younesi, avocatul lui Afkari, pe Twitter.

  1. Lumea sportului a cerut clemență pentru Navid Afkari

''Salvați-l pe Navid Afkari'', a transmis pe Instagram, la începutul săptămânii, triplul campion mondial german Frank Staebler.

''Familia luptelor și comunitatea sportului mondial este alături de el. Vom lupta împreună pentru a i se face dreptate lui și familiei sale'', se mai scria în mesaj.

Înaintea mesajului transmis de Staebler, fosta campioană mondială Aline Rotter-Focken a scris și ea în rețelele de socializare: ''Comunitatea luptelor are responsabilitatea de a vorbi. Vă rog salvați-l pe Navid.''

Mărturia și înregistrări ale presupusei crime pot fi urmărite pe portalul video Aparat și pe cel al televiziunii iraniene.

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău