Sportivilor letoni li s-a interzis prin lege să concureze împotriva rușilor sau bielorușilor, în semn de solidaritate cu Ucraina

  • 02 Februarie 09:19
Sportivilor letoni li s-a interzis prin lege să concureze împotriva rușilor sau bielorușilor, în semn de solidaritate cu Ucraina

Parlamentul leton a adoptat joi un amendament prin care interzice echipelor sportive naționale să participe la meciuri împotriva Rusiei și Belarusului, în semn de solidaritate cu Ucraina, chiar dacă sportivii din țările respective evoluează sub un drapel neutru, relatează AFP citat de Digi24.

Dacă echipele letone ar avea de exemplu ca adversari ruși sau bieloruși la Jocurile Olimpice de la Paris din această vară, acest nou text nu le-ar permite să joace împotriva lor.

Mai mulți sportivi letoni au declarat deja că ar lua în considerare boicotarea JO dacă ar participa rușii. Letonia, fost stat sovietic de la Marea Baltică și membru al Uniunii Europene și al NATO, a fost un susținător fervent al Kievului de când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu doi ani, o operațiune susținută de Belarus.

Un alt amendament adoptat de parlamentarii letoni le interzice organizatorilor de evenimente sportive din țară să invite echipe naționale din Rusia și Belarus, notează AFP, citată de News.ro. Măsura a fost adoptată cu 74 de voturi pentru și 11 împotrivă.

„Scopul principal al acestor amendamente este de a demonstra încă o dată solidaritatea Letoniei cu Ucraina și de a preveni orice încercare a Rusiei de a-și legitima crimele de război prin intermediul unor evenimente pașnice, cum ar fi evenimentele sportive”, a declarat parlamentarul Davis Martins Daugavietis, șeful subcomisiei parlamentare pentru sport, înainte de vot.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău