Sportivii nu vor putea fi însoțiți de familii la Jocurile de la Tokyo

  • 10 Martie 2021 13:27
Sportivii nu vor putea fi însoțiți de familii la Jocurile de la Tokyo

Seiko Hashimoto, președinta Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a exclus posibilitatea ca sportivii să fie însoțiți de membri ai familiilor la competiția polisportivă din Japonia, într-un interviu publicat marți de Mainichi Shimbun, citat de AFP.

''Este o ocazie pe care ei o pot avea o singură dată în viața loc, ca urmare din punct de vedere emoțional aș vrea ca familiile lor să fie aici. Dar trebuie să ne gândim la sistemul medical japonez și prin urmare cu inima grea trebuie să spun că este dificil'', a declarat Seiko Hashimoto.

În plină pandemie de coronavirus, care a amânat deja Jocurile Olimpice și Jocurile Paralimpice cu un an, trei din patru japonezi sunt contra primirii de vizitatori străini la întrecerile olimpice, temându-se că afluxul lor va pune sub presiune sistemul nipon de sănătate, conform unui sondaj.

Pe 21 martie, starea de urgență sanitară ar urma să fie ridicată în regiunea Tokyo, ceea ce va permite organizarea pe 25 martie a unui meci de fotbal internațional, Japonia - Coreea de Sud, cu un număr limitat de spectatori în tribune, care nu a fost încă stabilit.

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo vor anunța oficial săptămâna viitoare dacă spectatorii străini vor putea fi primiți în Japonia, dar conform presei japoneze decizia a fost luată deja de guvern și constă în interzicerea intrării vizitatorilor străini la întrecerile olimpice.

Neliniștea populației și teama apariției unor tulpini mai contagioase ale coronavirusului au făcut să încline balanța către interzicerea străinilor, conform agenției Kyodo.

Vizitatorii străini din partea sponsorilor competiției olimpice ar putea însă beneficia de o derogare la cererea Comitetului Internațional Olimpic, scrie cotidianul Asahi Shimbun.

Circa 900.000 de bilete au fost deja vândute în afara Japoniei, conform presei nipone. 

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău