Sportivii moldoveni au cucerit cinci medalii la Jocurilor Europene de la Minsk. Pe ce loc se plasează R.Moldova

  • 01 Iulie 2019 12:12
Sportivii moldoveni au cucerit cinci medalii la Jocurilor Europene de la Minsk. Pe ce loc se plasează R.Moldova

Sportivii moldoveni au avut o prestație bună la cea de-a doua ediție a Jocurilor Europene de la Minsk, cucerind o medalie de argint și patru medalii de bronz.

Potrivit agenției INFOTAG, după numărul de medalii, naționala Moldovei a ocupat locul 36 printre cele 50 de țări participante la competiții. La prima ediție a Jocurilor Europene, de acum patru ani, Moldova avea trei medalii, iar numărul sportivilor era de două ori mai mare.

Anastasia Nichita (antrenor Tudor Cîrlan) a obținut medalia de bronz la lupte la categoria de greutate de până la 57 kg. În penultima zi a concursului, cel mai bun atlet al Republicii Moldova în 2018, luptătorul de stil greco-roman la categoria de greutate de până la 60 kg, Victor Ciobanu (antrenorul Mihail Cucul) a fost, de asemenea, medaliat cu bronz.

Au fost distinși și luptătorii moldoveni de sambo. Sabina Artemciuc (antrenor Serghei Șahov) a cucerit argintul la categoria de greutate de până la 60 kg, iar Denis Tachii, la categoria de până la 100 kg (antrenor Iulian Peatcovschi) și Paulina Eșanu, la categoria de până la 52 kg (antrenor Mihail Fistican) au luat bronzul.

Înainte de începerea jocurilor, Președintele Igor Dodon a promis că sportivii ce vor cuceri medalii vor fi distinși cu premii de stat.
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău