Sportivii din Republica Moldova au cucerit 8 medalii, 5 de aur și 3 de argint în cadrul Campionatului European „Open’’ Masters la Pentatlon Modern 2023

  • 23 Octombrie 2023 12:42
Sportivii din Republica Moldova au cucerit 8 medalii, 5 de aur și 3 de argint în cadrul Campionatului European „Open’’ Masters la Pentatlon Modern 2023

Sportivii din Republica Moldova au cucerit 8 medalii, 5 de aur și 3 de argint în cadrul Campionatului European „Open’’ Masters la Pentatlon Modern 2023. Competiția s-a desfășurat în premieră în R. Moldova, în perioada 20-22 octombrie, transmite Ministerul Educației și Cercetării.

Cea mai bună evoluție din lotul național a înregistrat-o Nicolae Omelianov, care a adus R. Moldova patru distincții. Acesta a cucerit două medalii de aur la proba individual, iar în cea de dublu masculin, în pereche cu Oleg Guler, a mai intrat în posesia unei medalii de aur și unei de argint.

În proba de ștafetă, Republica Moldova a mai cucerit alte două medalii de aur - la masculin, prin perechea Sergiu Rusin/Mihail Constantinov și la proba de ștafetă mixtă prin Olga și Sergiu Rotari.

La festivitatea de închidere a campionatului, secretarul de stat Sergiu Gurin le-a mulțumit tuturor sportivilor care au participat la acest turneu și a declarat că Ministerul Educației și Cercetării va susține în continuare desfășurarea competițiilor internaționale în R. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău