Sportivii din Rep. Moldova au debutat luni, 7 februarie, la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing

  • 07 Februarie 2022 13:08
Sportivii din Rep. Moldova au debutat luni, 7 februarie, la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing

Sportivii din Rep. Moldova au debutat luni, 7 februarie, la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing odată cu participarea Alinei Stremous și a Allei Ghilenko în cursa individuală de biatlon pe distanța de 15 km.

Alina Stremous a ratat în poligon patru ținte din 20 și s-a clasat pe locul 37, iar Alla Ghilenko a fost mai bună la trageri (18 reușite din 20), dar a avut o deplasare pe schiuri mai lentă și a terminat cursa pe locul 72 printre cele 87 de participante în competiție.

Aurul olimpic al probei a fost câștigat de nemțoaica Denise Herrmann, podiumul fiind completat de franțuzoaica Anais Chevalier-Bouchet și de lidera cupei mondiale, Marte Olsbu Roeiseland din Norvegia.

Tot luni, 7 februarie, Doina Descalui, a evoluat în proba individuală de sanie, în manșele 1 și 2, ocupând la finalul acestora locul 33. Manșele 3 și 4 după care se vor acorda medaliile olimpice sunt programate pentru marți, 8 februarie.

Cel de-al patrulea sportiv prezent la Olimpiada din China este biatlonistul Pavel Magazeev care va evolua marți, 8 februarie, în cursa individuală pe distanța de 20 km.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău