Sportivii calificați la Olimpiadă vor accesa servicii specializate de asistență medicală și psihologică

  • 30 Decembrie 2023 15:25
Sportivii calificați la Olimpiadă vor accesa servicii specializate de asistență medicală și psihologică

Sportivii care vor participa la turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, dar și cei care au obținut deja calificări vor fi asigurați de servicii specializate de asistență medicală și psihologică. Ministerul Educației și Cercetării a decis constituirea unui grup de specialiști responsabili de acordarea acestor servicii, transmite IPN.

Secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării, Sergiu Gurin, a menționat în cadrul unei ședințe cu grupul de lucru că sănătatea fizică și mentală a sportivilor este un factor decisiv în obținerea celor mai bune rezultate. „Ne dorim ca cei mai buni specialiști din medicina sportivă să fie implicați în procesul de pregătire a lotului olimpic, creându-le sportivilor premisele necesare pentru o participare excelentă la competiții”, a precizat secretarul de stat.

Din grupul fac parte medici, kinetoterapeuți, maseuri și psihologi. Serviciile de asistență medicală și psihologică vor fi finanțate de Ministerul Educației și Cercetării, cu suportul Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului.

Până în prezent, șase sportivi au reușit să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Este vorba despre Dan Olaru, Daniela Cociu și Maria Olărașu, Serghei Tarnovschi, Anastasia Nichita și Irina Rângaci.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău