Spitalul „Sfântul Arhanghel Mihail” din capitală a fost dotat cu un tomograf de ultimă generație

  • 15 Iunie 2022 15:22
Spitalul „Sfântul Arhanghel Mihail” din capitală a fost dotat cu un tomograf de ultimă generație

Secția Imagistică și Radiologie din cadrul spitalului municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” a fost dotat cu un tomograf computerizat de ultimă generație, transmite MOLDPRES.

În cadrul evenimentului de inaugurare, primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a specificat că echipamentul modern va permite medicilor să facă investigații medicale de calitate. „Ne dorim să avem în capitală un sistem medical puternic și bine organizat, de aceea domeniul de sănătate nu trebuie să cunoască limitări în finanțare”, a spus edilul, potrivit sursei citate.

Șeful Direcției generale asistență medicală și socială a capitalei, Boris Gîlca, a remarcat că tomograful computerizat procurat este de ultimă generație și permite efectuarea evaluărilor minuțioase. „Ne dorim un sistem municipal de sănătate puternic, iar cadrele medicale să poată munci în condiții moderne. Investiția de astăzi este o investiție în sănătatea locuitorilor capitalei și vom face tot posibilul să dotăm și alte spitale din municipiu cu astfel de echipamente performante”, a menționat  Boris Gîlca.

Potrivit specialiștilor, achiziția va spori performanța diagnozelor, întrucât tomograful computerizat dispune de un sistem modern de evaluare, inclusiv cea cardio-vasculară, și emană un grad mic de radiație, ceea ce va permite efectuarea unor investigații inofensive.

Proiectul a costat circa 12 mln de lei (600 mii de euro), bani alocați de Primăria capitalei. În acest an, municipalitatea a alocat peste 60 mln de lei pentru implementarea proiectelor din domeniul sănătății.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău