Spitalul municipal Bălți, modernizat și cu aparataj chirurgical nou din fonduri japoneze

  • 09 August 2018 11:05
Spitalul municipal Bălți, modernizat și cu aparataj chirurgical nou din fonduri japoneze

Secția chirurgie pediatrică a Spitalului municipal Bălți a fost dotat cu utilaj medical modern, în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”, transmite IPN.

Modernizarea Secției va permite spitalului să ofere asistența medicală pediatrică, inclusiv prin intervenții chirurgicale, fără întârzieri și pe loc, fără necesitatea de a transporta copiii la Chișinău. Datorită reparării aparatului Roentghen digital, copiii vor beneficia de diagnosticare radiologică anual.

Instituția medială s-a ales în cadrul proiectului și cu un diatermocoagulator, trei lămpi chirurgicale și trei mese chirurgicale electrice pentru intervenții chirurgicale generale, un motor chirurgical ortopedic și alt aparataj necesar.

Proiectul a fost lansat în anul 2013. Valoarea grantului oferit de Guvernul Japoniei este de peste 120 de mii de dolari. Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, va vizita vineri, 10 august, ora 12.00, Spitalul municipal Bălți pentru a se documenta despre rezultatele proiectului.

În anul 2017, la Spitalul municipal Bălți, au fost efectuate 800 de operații la copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 18 ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău