Spitalul Județean Timișoara va deschide primul centru de vaccinare deschis non-stop din România

  • 19 Martie 2021 09:24
Spitalul Județean Timișoara va deschide primul centru de vaccinare deschis non-stop din România

Managerul Spitalului Județean Timișoara, dr Raul Pătrașcu, a anunțat, joi, că unitatea va deschide primul centru de vaccinare din România care va funcționa non-stop, acesta trebuind să devină operațional din 23 martie, transmite Agerpres.

Centrul va avea câte patru fluxuri pe zi și pe noapte, astfel încât capacitatea de vaccinare, în 24 de ore, să fie de 480 de persoane. Imunizarea se va face doar cu vaccinul Pfizer.

"Am decis ca la nivelul Spitalului Județean din Timișoara să funcționeze un centru de vaccinare deschis non-stop, șapte zile pe săptămână. Ultimul an a fost unul dificil pentru întreaga omenire și mai ales pentru personalul medical care în această perioadă duce cea de-a treia luptă cu COVID-19. Au fost impuse măsuri, unele aproape drastice, cum ar fi carantina. Știm deja că vaccinarea este una din cele mai eficiente metode de a combate temutul virus. Am cântărit mult decizia de a-mi asuma acest centru și m-am consultat atât cu președintele Consiliului Județean, Alin Nica, cât și cu directorul Direcției de Sănătate Publică Timiș, dr. Flavius Cioca. Nu au ezitat și au ajutat semnificativ în realizarea acestui proiect. Dacă totul va decurge conform planului, estimăm că vaccinarea va începe din 23 martie", a declarat dr. Raul Pătrașcu.

Primul centru de vaccinare deschis non-stop din România va fi amplasat în incinta Spitalului Județean Timișoara și va asigura fluxuri separate pentru cei vaccinați, astfel încât aceștia nu vor interacționa cu alte persoane din unitatea sanitară.

De la începutul campaniei de vaccinare, în județ s-au imunizat aproape 90.000 de persoane, din care aproape 28.000 au făcut și rapelul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
30,24
Nori împrăștiați
Umiditate:51 %
Vint:1,54 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău