Spitalul din Florești a fost dotat cu două aparate de anestezie performante donate de România

  • 17 Martie 2023 10:12
Spitalul din Florești a fost dotat cu două aparate de anestezie performante donate de România

Spitalul raional Florești a fost dotat cu două aparate de anestezie performante și sisteme care permit o comunicare rapidă între pacienți și personalul medical. Echipamentul în valoare de două milioane de lei a fost achiziționat din banii donați de Guvernul României, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, echipamentele au fost achiziționate în cadrul unui proiect elaborat de Ministerul Sănătății și finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al României, prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid).

Până în prezent spitalul nu dispunea de suficiente aparate de anestezie pentru efectuarea tuturor intervențiilor chirurgicale programate și urgente. Odată cu primirea a două aparate cu caracteristici tehnice avansate, calitatea asistenței medicale în timpul operațiilor va fi îmbunătățită. De asemenea, mai mulți pacienți vor fi operați, astfel încât starea lor de sănătate să nu să se agraveze.

La fel, cu suportul financiar al Guvernului României, în patru secții ale spitalului – chirurgie generală, ortopedie și traumatologie, neurologie, terapie generală, au fost instalate sisteme care ușurează comunicarea pacienților cu lucrătorii medicali și contribuie la acordarea în cel mai scurt timp a îngrijirilor.

Anual, la Spitalul Raional Florești sunt efectuate 1 500 de intervenții care necesită anestezie generală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău