Spitalul din Ceadâr-Lunga a primit ajutor medical din partea Slovaciei

  • 24 Noiembrie 2020 15:08
Spitalul din Ceadâr-Lunga a primit ajutor medical din partea Slovaciei

Spitalul raional Ceadâr-Lunga a primit ieri un lot de utilaje medicale pentru lupta cu pandemia COVID-19, donat de Ambasada Slovaciei în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

La începutul pandemiei, spitalul din Ceadâr-Lunga nu dispunea de suficient echipament, fapt ce complica procesul de tratament al pacienților infectați cu noul coronavirus, potrivit Svetlanei Duleva, șef al Direcției pentru sănătate și protecție socială a UTA Gagauz-Yeri, transmite sursa citată.

„Ambasada Slovaciei printre primele ne-a propus ajutor. Astfel, am reușit să dotăm instituția cu aparate care permit o asistență medicală mai eficientă pentru localnicii din Ceadâr-Lunga”, a precizat Svetlana Duleva, citată de gagauzinfo.md.

Prezent la evenimentul de transmitere a echipamentului, Dušan Daho, ambasadorul Slovaciei în țara noastră, a subliniat că, la capitolul cooperării, Republica Moldova rămâne unul din statele din Europa de Est prioritare. „Deși Slovacia acordă mai multă atenție proiectelor ecologice în Moldova, pandemia de COVID-19 a introdus corectivele sale în planurile Ambasadei. Astfel, am decis să ajutăm acolo unde este nevoie mai mare”, a spus Dušan Daho.  

Donația slovacă a fost transmisă Secției de boli infecțioase a Spitalului din Ceadâr-Lunga, disponibilă pentru tratamentul consecutiv a 120 de pacienți. Aceasta este singura secție din autonomia găgăuză care poate primi atât adulți, cât și copii, infectați de COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău