Spitalul de Neurochirurgie din Iași va fi dotat cu cel mai modern echipament din România pentru operații pe creier

  • 27 Iunie 2019 10:01
Spitalul de Neurochirurgie din Iași va fi dotat cu cel mai modern echipament din România pentru operații pe creier

Spitalul de Neurochirurgie din Iași va avea cel mai modern echipament din țară pentru radiochirurgie. Este vorba despre un dispozitiv care permite intervenții pe creier fără anestezie și fără complicații.

Spitalul va avea un aparat de radioterapie cu raze Gamma de ultimă generație. Dispozitivul are o capacitate extrem de mare de a iradia tumorile, fără să afecteze țesutul sănătos din vecinătate, după cum a explicat managerul Lucian Eva:

„Va schimba modul de a trata pacienții în privința asta, pentru că nu mai vorbim de operații deschise, ci doar de o simplă expunere a pacientulului, fără să curgă sânge, nu stau internați, este mult mai comod, mult mai facil".

Noul dispozitiv va salva pacienți din toată regiunea Moldovei, dar și de peste Prut. Banii pentru această investiție, peste 4 milioane de euro, vin de la bugetul județului, a anunțat președintele Consiliului Județean, Maricel Popa, care spune că investițiile în spitale nu se vor opri aici. Prin achiziționarea noului aparat cu raze Gamma, Spitalul ieșean de Neurochirurgie își completează dotările care îl recomandă drept unul dintre cele mai moderne centre medicale de acest tip din Europa.

De la începutul anului, specialiștii de aici au la dispoziție și cel mai modern robot din lume pentru chirurgie spinală, robot care a costat 1,2 milioane de euro. Banii au venit tot de la Consiliul Județean.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău