Spitalul Clinic Municipal pentru Copii „Valentin Ignatenco” a primit un tomograf modern

  • 27 Octombrie 2023 18:58
Spitalul Clinic Municipal pentru Copii „Valentin Ignatenco” a primit un tomograf modern

Copiii internați sau care primesc asistență în cadrul Unității Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Municipal pentru Copii „Valentin Ignatenco” au acces la o metodă modernă de diagnostic, datorită tomografului computerizat din dotare, transmite Ministerul Sănătății.

Astăzi, 27 octombrie, echipamentul a fost inaugurat în cadrul unui eveniment, la care a participat președinta țării, Maia Sandu, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Ion Prisăcaru, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro, deputatul Adrian Belîi, administrația și personalul medical al instituției.

În lipsa tomografului computerizat, copiii erau transferați în alte instituții pentru efectuarea investigației de înaltă precizie. Spitalul Clinic Municipal pentru Copii „Valentin Ignatenco” a fost asigurat cu acest echipament performant de Ministerul Sănătății în contextul implementării Acordului de grant din cadrul Programului de dezvoltare economică și socială finanțat de Guvernul Japoniei. Valoarea aparatului constituie 15,2 milioane de lei.

În ultima perioadă, instituția medicală a fost dotată de Ministerul Sănătății și cu alte echipamente, care au contribuit la îmbunătățirea calității serviciilor acordate copiilor, în sumă de circa 18 milioane de lei. Printre acestea se numără aparate de ultrasonografie, ventilatoare pulmonare, aparate pentru monitorizarea funcțiilor vitale, lămpi și mese de operație, etc.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:22 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău