Spitalele din Tunisia sunt copleșite de numărul mare de cazuri COVID. Guvernul cere clinicilor private să preia pacienți

  • 21 Iulie 2021 16:32
Spitalele din Tunisia sunt copleșite de numărul mare de cazuri COVID. Guvernul cere clinicilor private să preia pacienți

Tunisia se confruntă cu cel mai grav val al infectărilor cu COVID-19 de la începutul pandemiei. Peste 100 de persoane mor zilnic din cauza virusului. Spitalele publice sunt supraaglomerate și resursele sunt insuficiente, așa că guvernul vrea ca și clinicile private să preia o parte mai mare din povară. Însă întrebarea cine va plăti factura rămâne fără răspuns, relatează France24 citat de digi24.ro.

Medicii și asistentee din spitalul Charles Nicolle din Tunis sunt copleșiți. Într-un salon construit pentru 15 oameni sunt tratați în prezent 40 de pacienți COVID. Uneori, aceștia stau lângă cadavrele celor decedați, scrie sursa citată.

„Începem să cedăm fizic și emoțional. Nu mai suportăm să vedem în fiecare zi cum pacienții suferă și mor. Nu avem ce să facem, suntem pe cont propriu Trebuie să găsim oxigen pentru pacienții noștri, rudele lor pun presiune pe ei să-i salvăm”, spune un medic.

Un bărbat care și-a pierdut tatăl în urmă cu două zile, iar fratele lui este în spital, spune că „dacă mergi la muncă, te îmbolnăvești și mori”.

„Aș fi preferat să intrăm în lockdown, chiar dacă mâncăm doar pâine cu apă până când se termină criza. Se va termina doar dacă ne vaccinăm sau intrăm în carantină”, spune el.

Ajutorul internațional a început să sosească în Tunisia, dar personalul din spitale e epuizat. Medici și asistente din sectorul privat s-au mobilizat: lucrează în spitale COVID sau fac vizite la domiciliu alături de organizații caritabile.

Guvernul merge însă și mai departe și cere clinicilor private să preia pacienți COVID de la spitalele publice. Dar e mai ușor de spus decât de făcut.

„Noi suntem pregătiți cu personal medical și paramedical, în măsura în care respectăm regulile de siguranță. Numărul paturilor COVID e limitat, nu-l putem crește peste noapte”, spune directorul unei clinici private.

Aceasta e hotărâtă să ofere tratament de calitate și să nu preia mai mulți pacienți COVID deocamdată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
8
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
6
Arhivă Radio Chișinău