Spitale din Țările de Jos au oprit chimioterapia și transplanturile de organe din cauza creșterii cazurilor de COVID-19

  • 25 Noiembrie 2021 14:23
Spitale din Țările de Jos au oprit chimioterapia și transplanturile de organe din cauza creșterii cazurilor de COVID-19

Unele spitale din Țările de Jos au oprit tratamentele de chimioterapie și transplanturile de organe pentru a elibera paturile de la unitățile de terapie intensivă ca urmare a creșterii numărului de pacienți cu COVID-19, a anunțat joi un oficial olandez, relatează Reuters.

Asociația olandeză a spitalelor pentru pacienții în stare critică a declarat că i-a cerut ministrului Sănătății, Hugo de Jonge, să modifice planul național privind răspunsul la pandemia de COVID-19 pentru a ajunge la faza în care îngrijirile obișnuite care necesită internare pe timp de noapte să fie anulate, scrie Agerpres.

Numărul bolnavilor de coronavirus din spitale a înregistrat niveluri record după luna mai, iar experții au avertizat că spitalele vor atinge capacitatea maximă în mai puțin de o săptămână dacă virusul nu este ținut sub control. Mai mulți pacienți cu COVID-19 au fost transferați în spitale germane săptămâna aceasta.

Ca urmare a ratelor record de infectare, echipa guvernamentală însărcinată cu gestionarea pandemiei de COVID-19 a convocat o reuniune de urgență miercuri seara și noi măsuri de izolare sunt de așteptate să fie anunțate vineri.

Deși circa 85% din populația adultă a Țărilor de Jos a fost complet vaccinată împotriva COVID-19, numărul de noi cazuri a atins miercuri un nivel record de 23.709 în 24 de ore și a crescut cu aproape 40% într-o săptămână.

"Există spitale în mai multe regiuni care reduc îngrijirile medicale", a spus un purtător de cuvânt al asociației spitalelor. "Vorbim despre îngrijiri care necesită un pat. Asta înseamnă că o mulțime de programări sunt anulate", a mai spus el.

În următoarea fază a planului de răspuns la criză, spitalele ar putea solicita și asistența cadrelor militare și a studenților pentru a ajuta la îngrijirea pacienților.

Țările de Jos au înregistrat peste 2,5 milioane de cazuri de coronavirus și peste 19.000 de decese asociate COVID de la izbucnirea pandemiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău