Spiridon Vangheli împlinește astăzi 85 de ani

  • 14 Iunie 2017 10:10
Spiridon Vangheli împlinește astăzi 85 de ani

Scriitorul pentru copii, Spiridon Vangheli, își aniversează astăzi ziua de naștere. Autorul celor mai cunoscute opere pentru copii împlinește 85 de ani.

Cu această ocazie, la Biblioteca Națională pentru copii „Ion Creangă", are loc un medalion aniversar „Copilul trăiește în sufletul meu". Iar la ora 15, la Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu" va avea loc un eveniment literar dedicat scriitorului Spiridon Vangheli.

Născut la 14 iunie 1932, în localitatea Grinăuți, județul Bălți, Spiridon Vangheli a scris proză pentru copii care a fost tradusă în mai multe limbi ale lumii. Înre operele sale cele mai cunoscute se numără ”Isprăvile lui Guguță”, ”Steaua lui Ciuboțel”, ”Pantalonia - țara piticilor”, ”Băiețelul din coliba albastră” și altele.

Scriitorul Spiridon Vangheli a fost distins cu Diploma Internațională de Onoare „Andersen”, cu Premiul „Ion Creanga” al Academiei Romane, Premiul special al Uniunii Scriitorilor din Romania, cu titlul de maestru al artei si cu cel de scriitor al poporului. În 2012 i-a fost conferit titlul de cetățean de onoare ai municipiului Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău