Spioni, printre diplomații ruși trimiși acasă. Reacția Kremlinului / VIDEO

  • 15 August 2023 12:57
Spioni, printre diplomații ruși trimiși acasă. Reacția Kremlinului / VIDEO

Trimiterea acasă a unor diplomați și angajați ai Ambasadei Federației Ruse, o măsură necesară, susține Expertul în securitate, Andrei Curăraru. După ce R. Moldova a trimis acasă, luni, 14 august, 45 de diplomați ruși, Kremlinul a venit cu o reacție avertizând că gestul reprezintă un „pas neprietenos”, transmite Radio Chișinău.

22 de diplomați ruși și 23 de angajați în funcții administrative și tehnice și familiile acestora au părăsit Republica Moldova, luni, 14 august.

Expertul în securitate, Andrei Curăraru susține că trimiterea acasă a diplomaților și angajați ai Ambasadei Federației Ruse este o măsură justificată.

Este o măsură bine gândită în sensul în care noi știm că Federația Rusă acționează agresiv pe teritoriul R. Moldova. Nu spunem că nu vor mai fi spioni pe teritoriul R. Moldova, ei vor trece în inegalitate astfel va fi limitată activitate lor deschisă”, a declarat expertul pentru watchdog.md.

După expulzarea diplomaților ruși, Moscova a venit cu o reacție, în care autoritățile din Federația Rusă se arată supărate pe decizia luată de autoritățile centrale ale Republicii Moldova.

Kremlinul avertizează că gestul reprezintă un „pas neprietenos”, care va avea repercusiuni în primul rând asupra cetățenilor din ambele state.

Amintim că ministrul de Externe, Nicu Popescu a declarat la începutul lunii august că decizia de reducere a personalului diplomatic al Federației Ruse la Chișinău vine ca urmare a faptului că o parte dintre aceștia se ocupau de  spionaj, tentative de destabilizare, ingerințe în afacerile interne ale R. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău