Spionajul militar ucrainean: 50 de lunetiști ruși activează constant în Donbas

  • 02 Martie 2021 14:09
Spionajul militar ucrainean: 50 de lunetiști ruși activează constant în Donbas

Direcția Principală de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR) precizează în cel mai recent raport al său că aproximativ 50 de lunetiști ruși se află constant pe teritoriul Ucrainei - pe teritoriile separatiste din Donbas - unde pregătesc și instruiesc membrii ai grupărilor militare separatiste din Donetsk și Lugansk, transite defenseromania.ro.

 Direcția Principală de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR) precizează că mai multe unități ruse de lunetiști sunt active în Donbas, iar teritoriul Ucrainei a devenit un teren/poligon de testare pentru cele mai noi puști cu lunetă, potrivit sursei citate

De asemenea, conform GUR, începând din 2016, unitățile de lunetiști sunt parte a Corpului 1 Armată (Donetsk) și Corpului 2 Armată (Lugansk) care la rândul lor sunt instruite de instructori ruși.

Conform datelor GUR, in cadrul acestor unități activeaza aproximativ 450 de lunetiști. În plus, grupurile de lunetiști ai forțelor armate rusești, ai FSB și ai altor agenții de aplicare a legii sunt acum foarte active în Ucraina. Este vorba de aproximativ 50 de persoane care se află constant pe teritoriul Ucrainei pentru a îndeplini cele mai importante sarcini și, în plus, pentru a-și îmbunătăți experiența de luptă prin utilizarea puștilor cu lunetă în condiții reale de conflict.

Potrivit GUR, în cea mai mare parte o perioadei de timp de când un grup de lunetiști intră din Rusia în Donbas are ca obiective: îndeplinirea sarcinilor, îmbunătățirea calităților profesionale și verificarea/testarea armamentului din dotare.

Spionajul militar ucrainean precizează că unitățile rusești de lunetiști folosesc puști cu lunetă mai noi - de calibru mare produse între anii 2010-2012 - cele care tocmai sunt testat în luptă – una dintre acestea fiind pușca cu lunetă Lobaiev (disponibilă în cinci versiuni). În plus, în dotarea acestor unități de lunetiști există și puști cu lunetă care nu sunt de proveniență rusească și care au o rază de acțiune de aproximativ 2.5 km.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău