Spionaj în Parlamentul European. Un software de supraveghere a fost găsit pe telefoanele oficialilor din subcomisia de Apărare

  • 21 Februarie 19:25
Spionaj în Parlamentul European. Un software de supraveghere a fost găsit pe telefoanele oficialilor din subcomisia de Apărare

Comisia Parlamentului European care se ocupă de chestiuni de apărare a fost ținta pirateriei telefonice, potrivit unui e-mail intern. Parlamentul European le-a cerut miercuri membrilor subcomisiei de apărare (SEDE) să își verifice telefoanele pentru a depista eventuale programe spion, după ce a găsit urme de hacking pe două dispozitive.

Membri și personal din Subcomisia pentru Securitate și Apărare (SEDE) a PE au avut telefoanele lor afectate de instrumente software de supraveghere intruzivă, a precizat instituția într-un e-mail intern, relatează News.ro cu referire la Politico.

Toți eurodeputații din SEDE au fost sfătuiți să își ducă telefoanele la serviciul IT al instituției pentru a fi verificate pentru spyware.

Parlamentul European se află în alertă maximă în ceea ce privește atacurile cibernetice și interferențele străine în perioada premergătoare alegerilor europene din iunie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Mon
23
Tue
23
Wed
13
Thu
9
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău