Spion rus, reținut de serviciile speciale din Ucraina

  • 12 August 2021 14:07
Spion rus, reținut de serviciile speciale din Ucraina

Ofițeri de contraspionaj din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) au reținut un agent de informații militare care își desfășura activitatea în favoarea Federației Ruse.

Acesta colecta informații despre armamentul și forțele ucrainene din zona operațiunilor militare din Donbas. Potrivit SBU, persoana reținută este un cetățean străin care locuiește temporar pe teritoriul Ucrainei. Urmând instrucțiunile reprezentanților serviciilor speciale ale Federației Ruse, acesta se deplasa periodic în zona operațiunilor desfășurate de armata ucraineană pentru a colecta informații în schimbul unor sume de bani.

Partea rusă era interesată despre tipurile de arme și echipamente militare aflate în dotarea forțelor armate ale Kievului din Donbas, zonele în care sunt dislocate trupele ucrainene și numărul militarilor aflat pe front. Potrivit oficialilor de securitate ucraineni, spionul a fost reținut în timp ce transmitea informații militare unui reprezentant al serviciilor speciale rusești prin canale de comunicații electronice.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău