SPIA a inițiat o anchetă cu privire la acțiunile poliției în timpul manifestației unioniștilor, pe 1 septembrie

  • 02 Septembrie 2018 16:01
SPIA a inițiat o anchetă cu privire la acțiunile poliției în timpul manifestației unioniștilor, pe 1 septembrie

Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI (SPIA), s-a autosesizat și a inițiat o anchetă privind acțiunile poliției, „pentru examinarea sub toate aspectele, completă și obiectivă a tuturor circumstanțelor, precum și stabilirea cauzelor și condițiilor” care au dus la incidentele ce au avut loc în timpul manifestației unioniste de la 1 septembrie 2018, la Chișinău.

Ministerul de Interne specifică, într-un comunicat de presă, că, în prealabil, a fost stabilit că, protestatarii au blocat un drum public, care constituie o acțiune ilegală, prin care a fost îngrădit dreptul la libera deplasare a altor cetățeni.

În conformitate cu prevederilor legale, forțele de ordine au somat manifestanții  să deblocheze traseul, iar după refuzul categoric de a se conforma, au evacuat silit persoanele de pe partea carosabilă pe acostament.

Sursa citată menționează că, în conformitate cu prevederile articolului 19 al Constituției Republicii Moldova, cetățenii străini au aceleași drepturi și îndatoriri ca și cetățenii Republicii Moldova, cu excepțiile stabilite de lege.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:5,66 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău