Spectaculos, dar mortal. Turiștii se apropie prea mult de vulcanul care a erupt în Islanda, pentru a-și face selfie

  • 14 August 2022 10:49
Spectaculos, dar mortal. Turiștii se apropie prea mult de vulcanul care a erupt în Islanda, pentru a-și face selfie

Vulcanul Fagradalsfjall, situat în apropiere de capitala islandeză Reykjavik, atrage un număr tot mai mare de turiști. Oamenii vin să admire spectacolul unic pe care îl oferă vulcanul, care este activ de mai bine de o săptămână. Aceasta, deși au fost avertizați asupra riscurilor, scrie digi24.ro.

Fisura, din care pot fi văzute ieșind jeturi de lavă, se află la aproximativ 40 de kilometri de Reykjavik, în apropiere de muntele Fagradalsfjall, un vulcan care a intrat în erupție și în 2021. Deși nu există nori de cenușă vulcanică, specialiștii de la IMO avertizează că este „posibil ca poluarea să fie detectată în zonă din cauza emanațiilor de gaze”.

Turiștii și localnicii au fost sfătuiți să evite zona din cauza gazelor toxice emanate. Totuși, oamenii se apropie periculos de mult de zona în care a avut loc erupția, pentru a-și face fotografii. Islanda numără 32 de sisteme vulcanice active, cel mai mare număr din Europa. Această țară se confruntă, în medie, cu o erupție vulcanică la fiecare cinci ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău