Spectacolul-document „100 de ani de Teatru românesc la Chișinău – Revanșa memoriei interzise ” a obținut premiul UNITER

  • 05 Iulie 2022 13:58
Spectacolul-document „100 de ani de Teatru românesc la Chișinău – Revanșa memoriei interzise ” a obținut premiul UNITER Ramona Saseanu/Facebook

Spectacolul-document „100 de ani de Teatru românesc la Chișinău – Revanșa memoriei interzise ” a obținut premiul UNITER pentru anul 2021 pentru cel mai bun spectacol radiofonic. Este o producție după scenariul Marianei Onceanu, adaptare radiofonică a Magdei Duțu și regie artistică a lui Petru Hadârcă, realizată cu sprijinul Societății Române de Radiodifuziune.

Spectacolul este dedicat Centenarului Teatrului Național "Mihai Eminescu" din Chișinău și aduce în prim-plan momente semnificative și personalități ale culturii române și ale artei teatrale, care au influențat atât înființarea teatrului național, cât și evoluția acestuia.

Spectacolul cuprinde și fragmente din piese de teatru și emisiuni radiofonice, precum și mărturii ale marilor actori Costache Antoniu și Eugeniu Ureche; prețioase materiale sonore din Fonoteca de Aur a Teatrului Național Radiofonic – Radio România, din Fonoteca Radio Moldova, precum și din arhiva postului de televiziune Moldova 1.

Gala Premiilor UNITER este unul dintre cele mai importante programe ale Uniunii Teatrale din România, inițiat de actorul și regizorul Ion Caramitru. Se desfășoară anual, începând din 1991, acordând distincțiile Uniunii pentru fiecare an calendaristic încheiat. 

Premiile UNITER se acordă pentru categoriile: Cel mai bun spectacol, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenograf, Cel mai bun actor în rol principal, Cea mai bună actriță în rol principal, Cel mai bun actor în rol secundar, Cea mai bună actriță în rol secundar, Critică teatrală, Teatru radiofonic, Teatru TV, Debut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău