Spectacolul ”Pomul vieții” revine pe scena Teatrului Național ”Mihai Eminescu”

  • 02 Ianuarie 2020 11:49
Spectacolul ”Pomul vieții” revine pe scena Teatrului Național ”Mihai Eminescu”

La Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău va avea loc, vineri, 3 ianuarie, la ora 18.00, spectacolul ”Pomul vieții de Dumitru Matcovschi, în regia lui Alexandru Cozub, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, spectacolul "Pomul vieții" prezintă povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorb cu patimă din cupa suferințelor. Condimentarea spectacolului cu efecte comice este oportună, evoluția actorilor atingând coardele sufletului omenesc. Este un spectacol care denunță metehnele societății noastre. Versurile matcovschiene: „Sfântă ni-i casa, din leagăn de dor ce coboară" exprimă un adevăr simplu și profund al protagoniștilor spectacolului. "Pomul vieții" ne îndeamnă să curmăm, pe veci, suferința.

În aceeași zi, la 11.00, Teatrul municipal de păpuși ”Guguță” își așteaptă publicul la spectacolul ”Sărutul de gheață” cu matineu pentru copii, surprize, daruri pentru toți, focuri de artificii, dans și voie bună, iar Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”, vineri și sâmbătă, la 12.00 și 16.00 - la spectacolul ”Școala vrăjitorilor” al Teatrului MultiShow din Moscova.

Sâmbătă, 4 ianuarie, la 12.00, la Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” va fi jucat spectacolul ”Cenușăreasa”, poveste pentru cei mici și cei mari bazată pe piesa lui Evghenii Șvarț în regia lui Iuri Harmelin, iar la 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” - spectacolul ”Dosarele Siberiei”, de regizorul Petru Hadârcă după memoriile Ecaterinei Chele, deportată în 1941, Margaretei Cemârtan-Spânu, deportată în 1949 și ale lui Ion Moraru, condamnat politic în 1950 la GULAG.

În aceeași zi, la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” va prezenta spectacolul ”De vorbă cu Emma”, după texte de Vitali Cipileaga cu accente din piesa „Pescărușul” de A. P. Cehov. Versiune scenică și regie: Daniela Burlaca.

Duminică, 5 ianuarie, la 11.00, la Teatrul municipal ”Guguță” va avea loc spectacolul ”Sărutul de gheață” cu matineu pentru copii, surprize, daruri pentru toți, focuri de artificii, dans și voie bună, la Cinematograful ”Odeon” - spectacolul de animație distractiv și interactiv pentru copii ”Alba ca Zăpada”, prezentat de trupa ”Planeta Clounella”, după povestea Fraților Grimm, la 12.00, la Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” - spectacolul ”Cenușăreasa”, poveste pentru cei mici și cei mari bazată pe piesa lui Evghenii Șvarț în regia lui Iuri Harmelin, și la 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” - spectacolul ”Livada de vișini” de A. P. Cehov în regia lui Alexandru Cozub.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău