Spectacolul „Macbeth” după William Shakespeare și Eugen Ionesco va fi prezentat astăzi, 17 septembrie, în cadrul Reuniunii Naționale a Teatrelor Românești

  • 17 Septembrie 2022 14:46
Spectacolul „Macbeth” după William Shakespeare și Eugen Ionesco va fi prezentat astăzi, 17 septembrie, în cadrul Reuniunii Naționale a Teatrelor Românești

Spectacolul „Macbeth” după William Shakespeare și Eugen Ionesco, în regia lui Mihai Țărnă, va fi prezentat astăzi, 17 septembrie, în cadrul Reuniunii Naționale a Teatrelor Românești, la ora 17:00, la Ginta Latină.

Potrivit lui Mihai Țărnă, piesa Macbeth este considerată una din cele mai importante creații a lui Wiliam Shakespeare:

„Viziunea regizorală a acestui spectacol este una classic-modernă și ea mimează pe interesul publicului tânăr de a se apropia de opera marelui Shakespeare. De foarte multe ori, publicul de teatru refuză piesele clasice, fiindcă le clasifică drept depășite și pline de praf. Timpul acțiunii este timpul prezent. Aducerea în actualitate goana după putere, după ambiții, orgolii. ”

La ora 19:00, la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, în Sala Mare, publicul este invitat la spectacolul „Domnul Vulpe” de Larry Gelbart, după Volpone de ben Jonson, jucat de actorii de la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” de la Iași, în regia lui Cristian Hadji-Culea.

Spectacolul este despre „o lume în care unica valoare este banul, o lume sărăcită de oricare alte bucurii legate de frumos, prietenie, iubire. E o lume în care șmecherie, turpitudinea sunt cele care modelează relațiile umane. Aceasta e lumea care ne-o arată Domnul Vulpe – o față a lumii în care și noi trăim și contribuim cu toții” , a spus regizorul Cristian Hadji- Culea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:2,57 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău