Spectacolele programate la Teatrul Național „Mihai Eminescu” în săptămâna aceasta

  • 13 Februarie 2017 07:34
Spectacolele programate la Teatrul Național „Mihai Eminescu” în săptămâna aceasta

Repertoriu desfășurat al Tatrului Național „Mihai Eminescu”, pentru perioada 13 - 19 februarie 2017.

Marți, 14 februarie la ora 18.30 va avea loc spectacolul The Lucky Strike, după piesa Jerry și Tom a dramaturgului american Rick Cleveland, regizat de Vitalie Drucec și îi are în distribuție pe Nicu Suveică, Alexandru Pleșca și Ghenadie Gâlcă.

Un om, legat de scaun și cu o cagulă pe cap,  le spune bancuri torționarilor săi care așteaptă de la șef, din Chicago, permisiunea de a intra în acțiune sau, mai pe scurt, a-i face de petrecanie.Între bancuri -doar-doar o trece timpul - se deapănă amintiri evocând șeful care le este ca un tată, mentor adulat. 

“O porție generoasă de afaceri murdare…echilibrând personalități caricaturale cu elemente fioroase de gen noir”.

Miercuri, 15 februarie, la ora 18.30„Copiii foametei. Mărturii” Spectacol „Verbatim” (Teatrul-documentar) cutremurător despre foamete: regizoarea a înmănunchiat diverse confesiuni ale locuitorilor din Antonești, raionul Ștefan Vodă, supraviețuitori de pe urma foametei din 1946 -1947. Pe cât de simplu, pe atât de trist și dureros.

Vineri, 17 februarie, la ora 18.00 sunt invitați iubitorii de teatru pentru a se lăsa cuceriți de un spectacol deosebit, FAMILIA TOT, pus în scenă printr-o comedie cu accente dramatice, unde în rol principal îi veți regăsi pe un poștaș căruia îi place să mai joace corespondeța, un maior care se crede detectiv și o simpatică, răbdătoare familie.

Sâmbătă, 18 februarie, la ora 18.00Filumena Marturano sau Divorț în stil italian e un spectacol cu mare succes la public: povestea relației amoroase care a durat 26 de ani intre Domenico Soriano, napolitan înstărit din lumea bună și Filumena, fostă cocotă, cucerește iremediabil prin sinceritate și adevăr.

Duminică, 19 februarie, la ora 12.00: „Prințesa Lia salvează împărăția”. Țara regelui Zamosis și al reginei Iunona e în mare primejdie. O oștire dușmană cucerește fortăreață după fortăreață. Cotropitorii năvălesc în cetatea de scaun și asediază palatul regal. Oștenii  își  trădează  Regele, aruncă armele și dau bir cu fugiții. Când totul pare pierdut, împărăția este salvată de către doi copii viteji, Lia și Dragoș…

Duminică, 19 februarie, la ora 18.00: Legendara „Casă Mare” de Ion Druță revine pentru a treia oară pe scena Naționalului, acum în regia lui Alexandru Cozub. Premiera face parte din suita manifestărilor dedicate aniversării a 25-a de la semnarea Declarației de Independență a Republicii Moldova.

Piesa tratează valori des întâlnite în creația lui Druță: relația dintre uman și moral, sacru și profan, ecologia naturii și spiritului, impactul tehnologizării…. E, în fond, și o frumoasă poveste de dragoste: un motiv în plus să nu ratați spectacolul!

Primele rânduri din stal sunt rezervate protagoniștilor montărilor anterioare precum și spectatorilor de odinioară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău