Spectacole prezentate de teatrele din Chișinău în acest sfârșit de săptămână

  • 11 Iunie 2022 13:22
Spectacole prezentate de teatrele din Chișinău în acest sfârșit de săptămână

Pe scena Teatrului Național Mihai Eminescu astăzi începând cu ora 18:00 se va juca piesa ”Dosarele Siberiei”, în regia lui Petru Hadârcă. Este un spectacol care comemorează tentativele de exterminare a românilor din spațiul pruto-nistrean în perioada ocupației sovietice a Basarabiei (1940, 1944-1991) prin foamete organizată și deportări sistematice.

”Ideea spectacolului o port de mult timp în minte și în suflet. Soarta românilor basarabeni persecutați, masacrați și exterminați de regimul comunist prin foamete organizată, prin deportări în masă și prin încarcerare în GULAG este o temă la care am revenit și am lucrat mai bine de zece ani, profitând de șansa de a monta mai multe spectacole-document la Teatrul Național Radiofonic de la București, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași.” susține regizorul Petru Hadârcă, directorul Teatrului ”Mihai Eminescu”.

 La Teatrul Național ”Eugen Ionescu” începând cu ora 18:30 va fi prezentat spectacolul ”O istorie foarte simplă” de Maria Lado, în regia lui Petru Vutcărău. Este un spectacol despre relația părinți-copii, iubire interzisă și oameni care au încetat să mai viseze. 

Pe scena teatrului Luceafărul tot începând cu ora 18:30 astăzi, 11 iunie, se va juca spectacolul”Testamentul” de Gheorghe Urschi în regia autorului. Montată pentru prima dată în anul 1992 piesa este o comedie cu un subiect „fierbinte” din realitatea imediată a acelor vremi care se joacă în toți acești ani cu sala plină. Eroul principal, Pricoche Sâmbure, este un țăran cu demnitate pe care nu-l poți amăgi sau „cumpăra” cu promisiuni deșarte. Cei trei feciori ai săi, Iacob, Alecu și Nichita, nu-i seamănă nici pe departe. Sunt diferiți, reprezentând un spectru mai larg al contemporanilor noștri – unii sunt hrăpăreți, alții au încercat să se acomodeze timpurilor, iar a treia categorie îi reflectă pe rătăciții politici.

Duminică, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” se va juca spectacolul ”Take, Ianke și Cadâr” de Victor Ion Popa în regia lui Vitalie Rusu începând cu ora 18:00, la 17.30, la Teatrul Național ”Eugen Ionesco” va avea loc spectacolul ”Arta conviețuirii” de Yasmina Reza, în regia lui Petru Vuctărău, la 18.30, la Teatrul ”Luceafărul” – spectacolul ”Tata” de Dumitru Matcovschi în regia lui Slava Sambriș și la 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” prezintă spectacolul „Nuntă în cer” după Mircea Eliade în regia Danielei Burlaca.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău