Spectacol radiofonic despre istoria Naționalului de la Chișinău, montat la Teatrul Radiofonic din București AIDIO / FOTO

  • 21 Iulie 2021 19:23
0%
00:00:00
00:00:00

La Teatrul Național Radiofonic din București au loc înregistrările unui nou spectacol radiofonic, intitulat Revanșa memoriei interzise. Acest spectacol-document este dedicat istoriei Teatrului Național de la Chișinău, ce marchează 100 de la înființare și conține documente și voci inedite, a menționat directorul teatrului, Petru Hadârcă, pentru Radio Chișinău:

„Spectacolul conține biografii, memorii, fiind un spectacol-document. Conține voci inedite, spre exemplu al actorului Costache Antoniu, care a jucat pe scena Teatrului Național din Chișinău din anul 1926,  invitat de George Topârceanu, timp de 9 ani. Am găsit înregistrarea aici, în arhiva de la Radio București, în care el povestește și joacă roluri, pe care le-a interpretat pe scena naționalului din Basarabia”, a menționat Petru Hadârcă.

În cadrul spectacolului este redată și scena ședinței Sfatului Țării, din 14 martie 1918, când s-a pus problema înființării unui teatru național la Chișinău,  de asemenea alte momente și voci de aur ale teatrului basarabean.

Scenariul spectacolului Revanșa memoriei interzise este semnat de Mariana Onceanu-Hadârcă, regia Petru Hadârcă, adaptare radiofonică Magda Duțu și Costin Manoliu.

Întrebat despre impresiile sale după obținerea Premiul directorului UNITER, directorul TNME, Petru Hadârcă, a afirmat că este un gest de apreciere a activității întregului colectiv al Teatrului Național de la Chișinău, artiști talentați, care muncesc cu dăruire.

Petru Hadârcă a mai menționat că mai mulți actori și teatre românești, care au fost apreciați la Gala UNITER, vor fi prezenți a mijlocul lunii septembrie curent, la Festivalul Teatrului Românesc de la Chișinău. Tot atunci va avea loc lansarea spectacolului radiofonic Revanșa memoriei interzise.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău