Spectacol militar în capitală de Ziua Recrutului

  • 19 Mai 2017 17:14
Spectacol militar în capitală de Ziua Recrutului

Cu ocazia Zilei Recrutului, Armata Națională a pregătit un spectacol în Piața Marii Adunări Naționale. În acest fel cei din Armată au încercat să-i convingă pe tineri să nu să se eschiveze de la serviciul militar. În campania de recrutare primăvară-vară a acestui an, în serviciul militar urmează a fi încorporați 214 recruți, transmite IPN.

Cei care au venit în PMAN au avut posibilitatea să urmărească elemente de instrucție de front cu arma prezentate de efectivul Gărzii de Onoare și demonstrații de luptă corp la corp prezentate de subunitățile speciale ale Armatei Naționale și cele ale Departamentului Trupelor de Carabinieri.

La sărbătoare a cântat fanfara militară și a avut loc o demonstrație a uniformelor și echipamentelor speciale din dotarea Armatei Naționale și Departamentului Trupelor de Carabinieri. La fel, au fost prezentate unități de tehnică militară și a fost vernisată o expoziție de fotografii cu temă militară.

Comandantul-adjunct al Trupelor de Carabinieri, Alexandru Vieru, a spus că acest eveniment contribuie la promovarea forțelor armate.  „Armata este o datorie, dar și o onoare, este o școală a bărbăției și asta o dovedesc cei care și-au satisfăcut serviciul militar. Cariera militară înseamnă mai mult decât un loc de muncă, militarii sunt în serviciul națiunii”, a spus  Alexandru Vieru.

Generalul de brigadă în rezervă Vasile Grosu, participant la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și a independenței Republicii Moldova, este de părere că îndeplinirea serviciului militar este o datorie a tuturor cetățenilor, dar în special a bărbaților care trebuie să-și apere Patria și familia. Și chiar dacă Moldova are armată mică, responsabilitățile sunt aceleași ca și înalte țări mai mari.

Viceministrul apărării, Gheorghe Galbura, și-a exprimat respectul pentru viitorii recruți și i-a asigurat că în cele12 luni de serviciu militar vor învăța arta militară, disciplina, dar și vor lega prietenii durabile.

După îndeplinirea serviciului militar în termen, cei care vor dori vor avea posibilitatea de a se încadra în serviciul militar prin contract în cadrul trupelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău