Spectacol extraordinar oferit de actorii Teatrului "Vasile Alecsandri" din Iași în cadrul Reuniunii Teatrelor Românești de la Chișinău

  • 19 Septembrie 2021 09:45
Spectacol extraordinar oferit de actorii Teatrului

Una dintre cele mai grele lupte duse de om de-a lungul istoriei a fost și rămâne cea împotriva sărăciei. Lipsa mijloacelor necesare pentru existență a fost de multe ori principala cauză a unor decizii pe care omul le-a luat fără să vrea fiind conștient că poate pierde totul – de la demnitate până la voința de a mai trăi. O asemenea dramă a fost redată cu multă însuflețire de actorii Teatrului "Vasile Alecsandri" din Iași în cadrul Reuniunii Teatrelor Românești la Chișinău. Sala a fost plină de spectatori, se arată într-un material realizat de TVR MOLDOVA.

"Orașul cu fete sărace", în regia lui Radu Afrim ilustrează drama trăită de niște femei dintr-o localitate saracă din preajma Nistrului, precizează sursa citată

DANIEL BUSUIOC, director artistic, Teatrul "Vasile Alecsandri" din Iași: „Un spectacool cu totul deosebit față de ceea ce ați văzut seara trecută.  E vorba despre un spectacol după nuvela lui Radu Tudoran în care veți găsi și o poveste barabenească, acțiunea se petrece în Basarabia, e o poveste emoționantă și frumoasă în același timp"

Spectacolul prezintă istoria de viață a Murei - o fată care își asigură existanța lăsându-se exploatată sexual de bărbați care-i oferă în schimb cadouri.

Pentru ca spectatorul să-și facă o impresie cât mai reală despre mediul în care se petrece acțiunea, regizorul folosește un decor cu nuanțe sumbre, iar actorii redau din plin suferința și resemnarea fetelor pe care sărăcia le obligă să-și vândă trupul în schimbul supraviețuirii.
  
Prezentarea spectacolullui pe scena Teatrului Național Mihai Eminescu a fost o experiență frumoasă pentru actorii din Iași, care au reușit să producă emoții puternice în rândul spectatorilor de la Chișinău.

ANDREI GRIGORE SAVA, actor, Teatrul "Vasile Alecsandri" din Iași: „Am jucat aici și cu mulți actori de la TNME, mi-e foarte drag orașul, teatrul și cred că e de foarte bun augur această reuniune pentru că adună teatre foarte importante din țară. Cred că era nevoie și face foarte bine schimbul ăsta de aer și compolitismul ăsta al Chișinăului, îmi place, îl iubesc. "

Pentru a-și potoli setea de frumos după restricțiile impuse din cauza pandemiei, iubitorii de teatru au cumpărat bilete pentru mai multe spectacole jucate la Reuniunea Teatrelor Naționale Românești la Chișinău.

Gala Reuniunii Teatrelor Naționale Românești la Chișinău a continuat aseară cu spectacolul "Plugarul și Moartea", în regia lui Silviu Purcărete.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,54 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău