Specialiști din România susțin la Chișinău un curs de medicină materno-fetală

  • 09 Iulie 2023 10:05
Specialiști din România susțin la Chișinău un curs de medicină materno-fetală

Obstetricieni-ginecologi și specialiștii în imagistică sunt instruiți în domeniul medicinei materno-fetală. Cursul se desfășoară la Institutul Mamei și Copilului și este susținut de specialiști din România, transmite IPN.

Instruirile sunt organizate în cadrul programului de medicină materno-fetală implementat în baza memorandumului semnat în decembrie 2022 de ministra sănătății, Ala Nemerenco, ministrul afacerilor externe al Republicii Elene, Nicolaos Dendias, și președintele Fundației de Medicină Fetală din Marea Britanie, Kypros Nikolaides.

Programul de medicină materno-fetală, realizat în perioada 2022-2025, presupune inclusiv înființarea unității de medicină materno-fetală la Institutul Mamei și Copilului. Încăperile destinate centrului sunt în proces de amenajare și dotare.

De asemenea, în cadrul programului doi obstetricieni din Moldova vor beneficia de burse pentru formare profesională acordate de Fundația de Medicină Fetală. Medicii vor obține astfel competențe în efectuarea intervențiilor chirurgicale la făt, diagnosticul anomaliilor fetale, malformațiilor congenitale, dar și afecțiunilor la gravide, precizează ministra sănătății.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău