Speakerul Igor Grosu într-un mesaj de condoleanțe: „Mircea Snegur - omul care a adus Independența, Limba română și Tricolorul”

  • 14 Septembrie 2023 10:08
Speakerul Igor Grosu într-un mesaj de condoleanțe: „Mircea Snegur - omul care a adus Independența, Limba română și Tricolorul”

Mircea Snegur - omul care a adus Independența, Limba română și Tricolorul. Mesajul a fost transmis de președintele Parlamentului Igor Grosu, care a exprimat sincere condoleanțe rudelor, prietenilor și poporului Republicii Moldova în legătură cu moartea primului șef de stat, Mircea Snegur, informează MOLDPRES.

„Procesul de dobândire a independenței a pornit de la proclamarea limbii române drept limbă de stat în 1989, de la alegerile democratice din 1990 și de la declararea suveranității în 1991, susținea primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur. Așa ne vom aminti de el - omul care a adus Independența, Limba română și Tricolorul”, a remarcat Igor Grosu, scrie sursa citată.

Oficialul a exprimat sincere condoleanțe rudelor, prietenilor și poporului Republicii Moldova. „Ziua de 16 septembrie a fost declarată de către președintele Maia Sandu zi de doliu”, a specificat Igor Grosu.

Primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, a decedat în seara zilei de miercuri, la vârsta de 83 de ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău