Speakerul Igor Grosu despre plecarea vicepremierului Vlad Kulminski

  • 06 Noiembrie 2021 09:16
Speakerul Igor Grosu despre plecarea vicepremierului Vlad Kulminski

Președintele Parlamentului spune că regretă decizia vicepremierului pentru reintegrare Vlad Kulminski de a-și da demisia. Igor Grosu dă asigurări că nu ar fi vorba de disensiuni în interiorul echipei guvernamentale, ci despre aspecte ce vizează viața personală a fostului vicepremier. Igor Grosu spune că, în viitorul apropiat, nu sunt planificate remanieri guvernamentale, notează IPN.

Igor Grosu respinge ideea unor neînțelegeri între Vlad Kulminski și liderii partidului de guvernare și spune că fostul vicepremier va rămâne alături de echipa PAS pentru expertiză în domeniul reintegrării țării.

„Chiar sunt motive personale, n-aș dori eu să le anunț, dacă va dori să le anunțe, o va face singur. Este o persoană la care noi ținem și care a avut o contribuție mare pe dimensiunea reintegrării. El va rămâne alături de noi. În contextul deciziei Parlamentului de creare a unei comisii speciale, noi împreună am discutat necesitatea unei astfel de platforme. El m-a asigurat că, chiar dacă a ales să ia această decizie, va rămâne o resursă pentru noi când vom discuta subiecte ce vizează reintegrarea țării”, a spus Igor Grosu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Potrivit președintelui Parlamentului, premierul deja este în discuții cu persoane profesioniste pe domeniul reintegrării care i-ar putea lua locul lui Kulminski. Igor Grosu spune că echipa guvernamentală este una consolidată și nu sunt planificate remanieri.

„Vlad Kulminski este o persoană valoroasă care ne-a ajutat și a intervenit ori de câte ori era nevoie. El a gestionat dosarul plăcuțelor neutre. A fost foarte implicat, a comunicat cu partenerii OSCE, ucraineni, ruși. Nu este vorba de supărare. Este o problemă personală care ține de familie. În calitate de cap de familie, trebuie să fie alături de cei dragi. Se poartă discuții cu alte persoane care au experiență pe acest domeniu. Planuri de remanieri nu avem”, a mai spus Igor Grosu.

Fostul vicepremier pentru reintegrare Vlad Kulminski și-a depus ieri cererea de demisie, invocând motive personale. Kulminski a fost unul dintre negociatorii contractului pe 5 ani dintre Moldovagaz și Gazprom. El a fost numit vicepremier pentru reintegrare la data de 6 august.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:3,6 m/s
Fri
29
Sat
27
Sun
22
Mon
23
Tue
25
Arhivă Radio Chișinău