Speakerul Igor Grosu a avut un dialog cu șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, la final de mandat

  • 25 August 2021 15:05
Speakerul Igor Grosu a avut un dialog cu șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, la final de mandat

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit astăzi cu șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, care își încheie misiunea diplomatică în țara noastră, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

Igor Grosu a mulțumit ambasadorului UE, pentru sprijinul oferit Republicii Moldova, în cei patru ani de activitate, precizând că Uniunea Europeană rămâne partenerul cheie pentru țara noastră în procesul de integrare europeană – un obiectiv strategic comun și un model de construire a statului de drept, democratic, cu dezvoltarea unei economii puternice pentru bunăstarea tuturor cetățenilor, scrie sursa citată.

„Suntem angajați plenar în procesul de implementare a Acordului de Asociere și bine determinați să avansăm în domeniul reformelor sectoriale: edificarea statului de drept, reformele în domeniul justiției și combaterea corupției. Acestea sunt prioritare pentru autoritățile din Moldova și pledăm pentru creșterea continuă a rolului UE în procesul de modernizare și dezvoltare a țării noastre”.

În cadrul întrevederii, a fost discutată și intensificarea dialogului cu Uniunea Europeană privind Agenda de Asociere. Un accent deosebit s-a pus pe alocarea a 50 de milioane de euro – aproximativ un miliard de lei – din pachetul de asistență macrofinanciară, pentru care sunt îndeplinite aproape toate condițiile.

La final, Igor Grosu i-a urat Ambasadorului Peter Michalko succese în realizarea noului mandat, optând pentru un parteneriat durabil în continuare.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău