Spațiul aerian al Republicii Moldova poate fi utilizat în anumite cazuri cu permisiunea AAC

  • 25 Februarie 2022 11:13
Spațiul aerian al Republicii Moldova poate fi utilizat în anumite cazuri cu permisiunea AAC

Spațiu aerian al Republicii Moldova, care este închis din 24 februarie, ora 12.00, poate fi utilizat în anumite cazuri, doar cu permisiunea Autorității Aeronautice Civile. De exemplu, sunt permise zborurile umanitare, de repatriere și cele de urgență medicală, transmite IPN.

Utilizarea spațiului aerian al Republicii Moldova va fi permisă pentru zborurile de repoziționare a aeronavelor civile ale operatorilor aerieni naționali și străini. Acest lucru va putea fi făcut doar cu permisiunea scrisă a Autorității Aeronautice Civile și cu condiția efectuării zborurilor respective fără pasageri la bord.

Interdicția de zbor se ridică și pentru cursele comerciale de mărfuri și poștă ale operatorilor aerieni naționali și străini, dar tot numai cu permisiunea scrisă a Autorității Aeronautice Civile, pentru fiecare zbor în parte.

Autoritatea Aeronautică Civilă, împreună că Ministerul Apărării, vor putea decide și permisiunea utilizării spațiului aerian de către aeronavele civile și de stat și pentru alte cazuri.

Pentru evitarea punerii sub risc a zborurilor civile, în contextul acțiunilor în apropierea frontierei, Republica Moldova a dispus închiderea spațiului aerian, iar zborurile cu destinația Chișinău au fost direcționate la Iași.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău