Spații noi pentru Judecătoria Chișinău, sediul Centru, sediu nou pentru instanța de la Hîncești și proiecte pilot la Bălți și Soroca

  • 18 Februarie 2022 16:15
Spații noi pentru Judecătoria Chișinău, sediul Centru, sediu nou pentru instanța de la Hîncești și proiecte pilot la Bălți și Soroca

Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești anunță planuri ambițioase pentru dezvoltarea infrastructurii și modernizarea activității instanțelor de judecată din R.Moldova. Informațiile au fost publicate ca urmare a vizitelor făcute, pe parcursul lunii, la patru instanțe din țară.

Astfel, la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, AAIJ a abordat problema privind condițiile din sălile de ședință  a clădirii sediului Centru. Mai exact, a luat de necesitățile iminente de spațiu suplimentar întru asigurarea unor condiții adecvate angajaților instanței, precum și acordării unor condiții bune de audiență a cetățenilor. Totodată, s-a discutat și despre asigurarea mai multor birouri pentru angajații și pentru vizitatorii instanței, dar și problema reparării sediului și dotarea cu echipament de birou, scrie Bizlaw.md.

Magistrații de la Judecătoria Hîncești ar putea trece într-un sediu nou. Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești urmează să primească terenul identificat pentru construirea noului sediu în curând. Acesta a fost negociat cu reprezentanții Primăriei Hîncești.

În schimb, la judecătoriile Bălți și Soroca ar putea fi extinsă pilotarea e-Dosar Judiciar. În acest sens, reprezentanții AAIJ au discutat cu angajații instanțelor și conducerea Baroului de Avocați Bălți. Potrivit Agenției, a fost propus un plan de acțiuni pentru perioada imediat următoare în vederea încheierii acordurilor cu avocații privind pilotarea e-Dosar Judiciar și instruirea avocaților cu referire la utilizarea sistemului.

În context, Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești spune că își propune să conlucreze cu instanțele judecătorești din întreaga țară, întru consolidarea, fortificarea durabilă și creșterea performanțelor capacităților instituționale ale acestora.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău